Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


суботу, 27 жовтня 2012 р.

Догляд за вишитими виробами.


Догляд за вишитими виробами.

Догляд за вишитими виробами передбачає прання у теплому мильному розчині звичайного прального засобу при температурі не більше 60 градусів. Ні в якому разі не використовуйте засіб з відбілюючими речовинами (хлор, пероксид тощо). Прати слід дуже обережно, терти легенько лише ті місця, де немає вишивки.
Випрані вироби одразу слід прополоскати в теплій воді, злегка віджати і струсити. Можна покласти на декілька хвилин у холодну воду з оцтом. Знову віджати та струсити. Сушити слід у розправленому вигляді з виворітного боку.
Прасувати вишиті вироби треба обов’язково з виворітного боку, під вишивку слід покласти м’яку тканину, покриту зверху білим полотном. Праску рухати вздовж нитки основи, щоб тканина з вишивкою не деформувалась.
Якщо дотримуватися зазначених рекомендацій вишиті вироби будуть мати привабливий вигляд довгий час.
Не рекомендується тримати вологі речі спресованими, особливо після першого прання.
Бавовна - волокно рослинного походження, яке виробляють з коробочок бавовника. Волокна бавовни найчастіше переробляють в нитку, яку використовують для виготовлення м'якого, «дихаючого» текстилю, з якого шиють одяг, білизну, рушники. Бавовняні вироби дуже міцні, гарно витримують прання і прасування, легко вбирають вологу, але можуть дати усадку при пранні, довго сохнуть. Для прання виробів з білої бавовни використовують універсальні миючі засоби, для кольорового - м'які миючі засоби і засоби без відбілювачів. Бавовняні тканини краще прасувати не до кінця висохлими. Вироби з декоративною обробкою радимо розвішувати для просушування мокрими. Прасувати бавовняні тканини праскою із зволожувачем.
Льон - корисний для тіла: гігроскопічний, підтримує оптимальну температуру тіла, не електризується, захищає від бактерій.
Вироби з білих та окиснених (природніх) льняних тканин, добре витримують тривале прання. Температура для прання допускається до 90 С. Рекомендуєтся сильно забруднені столові вироби перед пранням на деякий час залишити у водному розчині миючого засобу. При необхідності допускається кип'ячення.


Лляні фарбовані вироби.

Температура для прання таких виробів не повинна перевищувати 40° С. Прати вироби в ощадному режимі у водному розчині миючого засобу, призначеного для даного типу тканин, без додавання хлоромістких або вибілюючих препаратів. Зважаючи на особливості будови льняного волокна, може допускатися природне сходження фарбника (вибілення) залежно від частоти прання і вживаного миючого засобу.

Слід враховувати, що вироби з льону після прання і сушки можуть дати усадку. Після мокрих обробок, зміна розмірів льняних (напівлляних) тканин і виробів з льону допускається не більш, ніж на 4-6%. Сушити вироби з льону потрібно в розпрямленому стані. Не пересушувати. Інакше виріб слід добре побризкати водою, дати трохи полежати. Прасувати добре розігрітою праскою із зволожучем.

Немає коментарів:

Дописати коментар