Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


суботу, 27 жовтня 2012 р.

Про Льон


Про Льон


Унікальні властивості льону.
Льон корисний для здоров'я людини. Висока гігієнічність, міцність, комфорт виробів із лляних тканин, сприяють більш інтенсивному кровообігові, стимулюванню організму і зменшенню його стомлюваності (за дослідженнями Мінздраву). Медики вважають, що льон сприяє зниженню простудних захворювань. Тому натуральні волокна стали наймоднішими у виробах високої якості.

Лляне волокно прядуть, а з пряжі тчуть тканини різного призначення. Одні з них йдуть на одяг, інші - на скатертини, штори і т.п. Лляне волокно вдвічі міцніше бавовняного, тому багато лляної пряжі йде на технічні тканини (брезент, парусину, мішковину й ін.). З лляного волокна роблять також шпагат і мотузки. Цікаво, що міцність лляного волокна при намоканні не зменшується, а навпаки - навіть зростає. От чому з нього здавна робили рибальські сіті, а лляну тканину використовували на вітрила. Дуже багато лляної тканини йде на мішки та як пакувальний матеріал.

Єгиптяни знали льон.

Древні єгиптяни добре знали високу опірність лляної тканини гниттю, тому саме її вони використовували при бальзамуванні мумій. І не помилилися - у всіх муміях, що пролежали в гробницях тисячоліття, як правило, найкраще збереглася лляна тканина.
Наявність навіть незначного вмісту кількості лляного полотна ( до 10%) повністю виключає можливість наелектризовування тканини.
В додаток до вищесказаного одяг з льону:
• Приємний на дотик;
• Має шовковисту та гладку поверхню;
• Гігроскопічний і комфортний в носінні;
• Повітропроникний;
• Легко прасується і чиститься;
• Надійний, універсальний і практичний.
Льон- природний антисептик. Лляна тканина вбиває мікроби, а, значить, запобігає виникненню грибкових захворювань, запалень, інфікуванню пошкодження шкіри. Цю властивість льону люди давно оцінили (вони помітили, що рани під лляними бинтами загоюються скоріше, ніж під бавовняними) І, наостанок, льон – чудовий теплоізолятор. Температура між тілом і лляним одягом в спекотний день залишається на 3-4 градуси менше атмосферної. У холодну ж пору року льон турботливо збереже тепло вашого тіла.

Немає коментарів:

Дописати коментар