Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


пʼятницю, 26 жовтня 2012 р.

Гуцульські базари: влаштуйте собі шопінг-тур на вихідні


Гуцульські базари: влаштуйте собі шопінг-тур на вихідні

 
Гід по гуцульським базарам
Фото: UKRАFOTOКосівський базар відомий не лише на всю округу, сюди приїжджають і з інших міст

Підпишіться на ТОП-новини розділу

Підписатися

vyshyvka-ua.blogspot.com розповість, які ексклюзивні речі можна придбати в Яремче, Косові та Верховині.

З настанням зими всі прагнуть утекти на Західну Україну, в гори. Але, крім красивої зими та крутих спусків, Карпати унікальні ще й автентичними гуцульськими базарами. Саме тут ви зможете відчути особливий колорит і дух горян.
Ми підготували невеликий гід гуцульськими базарами - читайте, насолоджуйтеся та вирушайте в подорож.
гуцульские базары
Гуцульські базари - Косів
Косів - мальовниче місто в Івано-Франківській області, яке славиться красивою природою та знаменитим гуцульським базаром.
Косівський базар відомий не лише на всю округу, сюди приїжджають і з інших міст прикупити додому щось автентичне, унікальне, а, головне, якісне.
Базар у Косові працює по суботах. Майже всі речі - ручна робота місцевих майстрів. Тут ви можете прикупити кераміку, гуцульський одяг, вироби з дерева.
гуцульские базары
Основна перевага косівського базару - справді унікальні товари можна купити значно дешевше, ніж на базарах інших гірських міст. Пояснюється це просто - тут немає такого потоку туристів, як у тому ж Яремче, відповідно, ціни не завищені.
Так, у Косові можете придбати карпатські вишиванки з неперевершеними візерунками. Ціна простої вишиванки від 160 гривень. До 3000 гривень може доходити ціна довгої сорочки ручної роботи, виплетеної бісером.
Пам'ятайте, що в Карпатах не люблять довго спати і прокидаються разом із першою зорею. Тому базар працює з 7 ранку.
Щоб дізнатися більше про людей і традиції цієї місцевості, крім базару, сходіть іще й у музей народного побуту та мистецтва Гуцульщини, а також у приватний музей-садибу гуцульського мистецтва роду Корнелюків.
гуцульские базары
Гуцульські базари - Кути
Кути - маленьке колоритне містечко на березі річки Черемош. З одного боку гарні гірські скелі, трохи далі - той же Косів, а по інший бік річки - Вижниця.
Щосереди та суботи в Кути з'їжджаються на гуцульський базар. Він не настільки великий, як базар у Косові, але теж популярний.
У Кутах часто можете прикупити гуцульську їжу місцевого виробництва. Тут є свіже молоко, смачна бринза, терпка гуслянка та ніжний кисляк домашнього виготовлення.
У Кутах на базарі можете придбати різноманітні дерев'яні вироби. Від тарілок і скриньок до дерев'яних булав і жіночих прикрас. Адже тут майже кожен може похвалитися вмінням різьби по дереву.
6 дерев'яних чарочок коштуватимуть сто гривень, подарункова дерев'яна пляшка - 150 гривень, жіночі браслети й намиста, зроблені з дерева - від 10 до 50 гривень, до 250 гривень - набори прикрас із бісеру.
гуцульские базары
Гуцульські базари - Яремче
Яремче - популярний український гірськолижний курорт. Тут навалом туристів з усієї України, тому на базарах вибір дуже широкий, але ціни часто завищені.
У Яремче на гуцульському базарі варто купувати народний одяг. Так, красиві кептарі (кожушки без рукавів), які не вийдуть із моди, напевно, ніколи, обійдуться у 250 гривень.
Туристи дуже люблять ліжники - ковдри з овечої вовни. Взимку під такою ковдрою ніякі морози не страшні. Вирушайте на базар купувати ліжники, маючи в гаманці не менше ніж 300 гривень.
Також у Яремче на базарі можете придбати вироби з овечої вовни. Прості вовняні шкарпетки - 30 гривень, із візерунком - 50 і більше.
гуцульские базары
Гуцульські базари - Верховина
Верховину називають неофіційною столицею Гуцульщини. Люди з сусідніх гір спускаються сюди, щоб дізнатися останні новини, скупитися на базарі або самому щось продати.
Якщо ви захоплюєтеся традиціями та звичаями гуцулів, немає кращого музею, ніж гуцульський базар у Верховині.
Тут очі розбігаються від барвистих гобеленів, де зображуються сцени з життя гуцулів, від вишитих і дерев'яних картин з гірськими мотивами.
Тут можна купити дерев'яний посуд, адже саме з нього здоровіше їсти. Також на базарі продають багато музичних інструментів.
Цимбали і трембіти коштуватимуть до 1000 гривень, та й придбати їх можна тільки на таких автентичних ринках або ж на замовлення. А от усім відому дримбу, яка на Андріївському узвозі коштуватиме близько 100 гривень, тут можете купити за 20.
гуцульские базары

Немає коментарів:

Дописати коментар