Інтернет-магазин вишиванок від майстрині Галини Михайлюк

Бажаєте купити вишиванку? Тоді ви там де потрібно. Увага! Діють ЗНИЖКИ на вишиванки!!!.

(068)004-89-17 з 9до 20
(099)006-08-72, (093)805-36-02_


пʼятницю, 13 квітня 2012 р.

ПРО ВИШИВАЛЬНИЦЮ ЗНАЄ ВСЯ УКРАЇНА

Вишиванка Вишивка ручної роботи Про ВИШИВАЛЬНИЦЮ ЗНАЄ ВСЯ УКРАЇНА Про ВИШИВАЛЬНИЦЮ ЗНАЄ ВСЯ УКРАЇНА


ПРО ВИШИВАЛЬНИЦЮ ЗНАЄ ВСЯ УКРАЇНА


Галина Михайлюк вишиває з шестирічного віку. Ще малою перейняла від батьків це вміння і в свої 20 років не може полічити, скільки вишила сорочок та рушників. Дівчина навчалася тонкощів вишивки у своїх батьків. Вони обоє вишивали, а Галинка сиділа біля них та й вбирала очками все, що бачила. Що не характерно - вишиває Галина без схем. Тітка дівчини розповідає: «Галина десь побачить біля церкви чи в магазині новий узір на сорочці, прийде додому, ходить, ні з ким не розмовляє, а тоді сяде вишивати, а вже зранку біжить, задоволена, і показує роботу. А на полотні вишите те, що сподобалось».
Галину знають у всій Україні, бо ще в 2008 році вона була єдиною вишивальницею, що взялася в рамках проекту «Українська дискотека» догодити хлопцям і вишила для представників сильної половини людства сорочку з капюшоном.
Що ж до сьогодення, то, за словами Галини, традиційні для Спаса різнокольорові вишиванки в приглушених тонах втратили свою популярність, найбільшим попитом користуються нині сорочки з витинанками та вишивка білим по білому. Дівчина не зациклюється на чомусь одному, постійно комбінує узори та вигадує нові. Свої роботи вишивальниця на виставки не дає, каже, що декілька робіт є в школі, а от багатьох друзів та односельців можна побачити у вбранні від Галини. Варто наголосити, що роботи спаської майстрині частенько замовляють столичні мешканці, навіть іноземці.
Чимало вишивок дівчина зробила спеціально для спаської церкви Преображення Господнього. У родині Михайлюків дотримуються прадідівських традицій, шанують рідне слово та звичаї. У скрині зберігаються сорочки ще з 1970-их. Без національного вбрання в хаті не відбувається жодне свято.
Галина не єдина в родині мисткиня. Молодший брат дівчини навчається у Вижницькому коледжі прикладного мистецтва імені В. Шкрібляка, адже ще зі шкільних років захопився малюванням. Найбільше йому вдаються портрети і пейзажі. Хлопець досконало освоїв малюнок аквареллю та простим олівцем. Підтвердженням здібності до малювання є ціла папка дипломів і грамот з різноманітних мистецьких конкурсів. Зокрема родина пишається тим, що Михайло став переможцем в Івано-Франківській області на Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості «Об’єднаймося ж бо, брати мої!», присвяченому Шевченківським дням. Престижну нагороду хлопцеві вручав тодішній Президент України Віктор Ющенко в Каневі, на Чернечій горі.

Статті:


ПРО ВИШИВАЛЬНИЦЮ ЗНАЄ ВСЯ УКРАЇНА